Honlap-menüMini-chatStatisztikaOnline összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
A koreai (v. kínai) konyhaA kínai konyhatechnika évszázadok alatt fejlődött ki és vált világhírűvé. A sokféle ételhez a hatalmas birodalomban feltalálható nyersanyagok nagy változata nyújtotta az alapot. A kínai szokások rendkívüli találékonysága párosul a nyersanyagok bősége nyújtotta lehetőségekkel. A császári udvarban, a főúri házaknál az étkezést pazarló fényűzéssel valóságos művészetté fejlesztették. Ugyanakkor a kínai nép millióinak a napi maradék rizzsel kellett megelégednie. A mai Kínáben gasztronomiai hagyományokat cáfolva, a jelenkor követelményienek megfelelően fejlesztik a kínai konyhát.A kínai konyhán felhasznált nyersanyagok többségét kisebb darabokra összevágva készítik el, mert az étkezáshez nem kést és villát használnak a koreaiak és a kínaiak, hanem két evőpálcikát. A nyersanyagokat nagyobb késekkel vagdalják össze. Az ételeket többnyire kisebb tálacskákban tálalják, amelyből egyszerre többet állítanak az asztalra, mindegyikbe más és más ételt tesznek. A kínai ünnepi étkezés legalább 16 fogásból áll. Az egyszerűnek számító ebéd, vagy vacsora nem kevesebb, mint 8-10 féle ételből áll. Ezeket egyszerre teszik az asztalra, köztük megtalálható a hús, a hal, a főzelék, a saláta, a gyümölcs, a leves és a mindig elmaradhtatlan rizs. A kétféle szójamártás, a sós és a savanykás ízű, valamint a fehér-fekete bors és az olaj sem maradhat le koreaiak és a kínaiak asztaláról. Az ételekkel egy időben az italokat is az asztaljukra állítják. Ezek általában rizspálinka, édeskés fehér- és vörösbor, világos sör, és zöld teafűből készített tea. www.ekkovek.qwqw.hu
|
Keresés |